Lamsvlees wordt overal ter wereld gegeten. Het vlees is vooral geliefd vanwege de malse structuur en de uitgesproken smaak. Het vlees is zowel geschikt om te grillen, te braden of te stoven. De edele delen van het lam zijn de lamsbout en de lamskoteletjes, welke u uitstekend kunt braden of roosteren. Heerlijke kruiden voor bij het lamsvlees zijn tijm, marjolein en oregano. Rose gebraden smaakt het vlees het lekkerst. Een lekkere wijn bij het lamsvlees is een Bordeaux of een Bourgogne.
Eet smakelijk!
Lamsvlees is een erg magere vleessoort. Lamsvlees bevat weinig bindweefsel en is mals, sappig en zacht. Lamsvlees bevat veel voedingswaarden, zoals eiwitten, ijzer, zink en vitamine B. Lamsvlees is calorie-arm en mager. Lamsvlees bevat meer ijzer dan bijvoorbeeld groenten en granen. Lamsvlees bezit veel vitamine B, wat zorgt voor energie, is goed voor de huid en stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen. Lamsvlees is rijk aan zink, wat belangrijk is voor de groei, vertering, eetlust en het immuunsysteem. De meeste lamsvleesproducten zijn geschikt voor een korte bereiding.